My Favorite Things

Pajform från Höganäs

Höganäs Keramik Pajform Röd

En saftig paj med syrliga äpplen, knaprigt smuldegstäcke och hemmagjord vaniljsås är bland det godaste man kan äta som dessert. Höganäs har tagit fram en snygg och vågig pajform med lutande greppvänliga kanter. Formen säljs i flera färger för 399 kr.

Höganäs Keramik Pajform BlåHöganäs Keramik Pajform Vit

2011-02-24 22:01 | Permanent länk: myfavoritethings.se/blogg/pajform_fran_hoganas/

Ekologiskt för baby

MÁDARA Cosmetic Ecobaby

Ekologisk kosmetika är en marknad som växer stort. Många inom ekokosmetik satsar på speciella bebisprodukter. Lettländska MÁDARA Cosmetics släpper en serie produkter för små barn. De stoltserar med ingredienser från baltiska ängar såsom havre, nässlor och lindblomma i schampoo, babyolja och duschtvätt.

2011-02-22 18:10 | Permanent länk: myfavoritethings.se/blogg/ekologiskt_for_baby/

H&M med samvete del 2

Fashion Against AIDS

H&M har skapat ännu en specialkollektion, denna en gång en fortsättning på välgörenhetsprogrammet Fashion Against AIDS som hittills samlat in 41 miljoner kronor . Kläderna kommer i unisex-uppsättningar och kommer att säljas från och med den 26:e april. Av försäljningen kommer 25% att gå till HIV/AIDS-projekt.

Fashion Against AIDSFashion Against AIDSFashion Against AIDSFashion Against AIDS

2011-02-18 22:56 | Permanent länk: myfavoritethings.se/blogg/hm_med_samvete_del_2/

Rent vatten med NK

NK Solvatten

Solvatten är en svensk uppfinning som används för att rena vatten med hjälp av solenergi. Innovationen har fått flera utmärkelser, bland annat Miljöinnovationspriset och blivit utnämnda till WWFs Climate Solver. NK inleder ett samarbete med det hyllade företaget genom att sälja glasflaskan :117 by Solvatten vars intäkter går oavkortat till att köpa Solvattendunkar som skickas till Kenya. Flaskorna finns att köpa på NK Glas, Porslin & Kök.

Solvatten

2011-02-18 08:38 | Permanent länk: myfavoritethings.se/blogg/rent_vatten_med_nk/

Kartells mästerstol

Kartell Masters

Stolen Masters är en hyllning till tre klassiska stolar. Den visades upp redan förra året på möbelmässan i Milano och går nu att förhandsbeställa på Kartellsverige.se. Den produceras under våren i vit, grå, gul, senapsgul, tegelröd, salviagrön och svart. Inspirationen kommer från Arne Jacobsens "Sjuan", Eero Saarinens "Tulip Chair" och Charles Eames' "Eiffel Chair". Priset blir 1 580 kr.

Kartell Masters RödKartell Masters

2011-02-17 11:54 | Permanent länk: myfavoritethings.se/blogg/kartells_masterstol/

Nytt från Kosta Boda

Snippa ljuslykta Åsa Ljungelius

Kosta Bodas formgivarpar Åsa Jungnelius och Ludvig Löfgren lyckas ofta forma produkter som skapar starkt habegär. Några av vår- och sommarnyheterna som Kosta Boda lanserar kommer just från paret. Extra vågad är ljuslyktan Snippa skapad av Ljungelius som är en av de mest exotiska föremål det anrika företaget har producerat. På bilderna syns även My Wide Life Abulabbas och Blue Hawaii av Lövgren, Make Up pokal läppar no 2 och Make Up pokal mustasch av Jungnelius.

My Wide Life Abulabbas skulpturBlue Hawaii skulpturMake Up pokal läppar no 2Make Up pokal mustasch

2011-02-15 21:07 | Permanent länk: myfavoritethings.se/blogg/nytt_fran_kosta_boda/

Betong i tiden

Tidvis Vägg

Inredningsföretaget Forsberg Form arbetar med något så hårt som betong. De har tillsammans med designbyrån Kvarnen Studio tagit fram flera nya golvur och matbord. På bilderna syns golvuret Tidvis Vägg och bordet Skärva. Möblerna tillverkas i Göteborg och säljs bland annat via Svenssons i Lammhult.

Tidvis VäggSkärva Forsbergs Form

2011-02-15 18:21 | Permanent länk: myfavoritethings.se/blogg/betong_i_tiden/

H&M med samvete

Conscious Collection

En ny kollektion från H&M innehåller plagg tillverkade av återvunna material och ekologisk bomull. Kläderna går i vita toner med romantisk förnimmelse och finns i både herr-, dam- och barnuppsättningar.

T-shirt Conscious CollectionT-shirt Conscious CollectionKlänning Conscious CollectionTrosa Conscious CollectionT-shirt Barn Conscious Collection

2011-02-15 18:05 | Permanent länk: myfavoritethings.se/blogg/hm_med_samvete/

Multimärkta produkter

Garant klimatsäkra produkter

Axfoods varumärke Garant som man bland annat hittar på Willys är först i Sverige med att klimatsäkra sina produkter. Deras varor får dessutom ny supersöt förpackningsdesign. Först ut är en rad produkter för kroppen som dessutom är allergi- och miljömärkta.

2011-02-15 11:56 | Permanent länk: myfavoritethings.se/blogg/multimarkta_produkter/

Electra Ticino

Electra Ticino 16D

Ett köpa en sprillans ny cykel ger blandade känslor. Det resulterar i glädje för köpet av en otrampad och nyttig pryl men även ängslan för att cykeln ska bli stulen. Stöldnoja leder till inköp av försäkring och extralås och ger mindre frihetskänsla som ju är en fördel med att cykla. Det hindrar dock inte habegäret av en snygg cykel från Electra. En av de senaste modellerna heter Ticino och har en modern retrostil. Cykeln finns i flera utföranden och kostar från 11 000 kr uppåt.

Electra Ticino 16DElectra Ticino 16D

2011-02-15 11:52 | Permanent länk: myfavoritethings.se/blogg/electra_ticino/

« FÖREGÅENDE SIDA | Sida 2 | NÄSTA SIDA »